Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Izjave | Petak, 14. 06. 2013. | Komentara: 0

Za posledice 90-tih odgovorni moraju biti kažnjeni

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je za Novi magazin da ne gubi nadu da će Zakon o lustraciji zaživeti.
Odbori LSV | Petak, 14. 06. 2013. | Komentara: 0

Kultura se ne svodi na Eparhiju bačku, posela i zavičajna udruženja

NOVI SAD – Povodom raspodele novca Gradske uprave za kulturu, koja će finansirati projekte organizacija koje su bliske vladajućoj koaliciji, naročito Trećoj Srbiji i od kojih neki nemaju veze sa kulturom, odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada i članica Saveta za kulturu Skupštine grada Kristina Meneši istakla je da takva raspodela sredstava ne treba da čudi.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Kad će izveštaji o Tesla banci i RBV?

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški zatražio je danas od Vlade AP Vojvodine odgovor na pitanje kada i da li uopšte namerava da pokrajinskom parlamentu podnese izveštaj ili informaciju o razlozima za gašernje Razvojne banke Vojvodine, i uopšte o poslovanju te banke od momenta njenog osnivanja pa sve do njenog gašenja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook