Kad će izveštaji o Tesla banci i RBV?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2013. | Komentara: 0

Kad će izveštaji o Tesla banci i RBV?

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški zatražio je danas od Vlade AP Vojvodine odgovor na pitanje kada i da li uopšte namerava da pokrajinskom parlamentu podnese izveštaj ili informaciju o razlozima za gašernje Razvojne banke Vojvodine, i uopšte o poslovanju te banke od momenta njenog osnivanja pa sve do njenog gašenja.

LSV

Podsetio je da je vojvođanska skupština donosila nekoliko  odluka kojima su značajna materijalna sredstva opredeljena za rad te institucije, kako prilikom osnivanja i prilikom njenog rada, tako i gašenja.

– Smatram da je neophodno da skupština bude upoznata sa svim činjenicama o radu ove banke, a naročito sa načinom na koji se raspolagalo novčanim sredstvima koja su na ovaj način opredeljena. Takođe me i interesuju i krajnji efekti investiranja AP Vojvodine u ovu banku – rekao je Bogaroški. Pitao je i kada  Vlada AP Vojvodine namerava, ako namerava, da podnese izveštaj ili informaciju o činjenicama koje su dovele do prodaje udela AP Vojvodine u Tesla banci, registrovanoj u Hrvatskoj.

– Obzirom da sredstva koja su ulagana jesu sredstva AP Vojvodine, smatram da bi skupština morala biti upoznata sa činenicama kako je ta banka poslovala i kako se tim sredstvima raspolagalo. Koji su, uostalom, efekti našeg investiranja u Tesla banku – dodao je on. Na opasku potpredsednika pokrajinske vlade Dragoslava Petrovića da nije moguće na taj način pokretati inicijativu za dopunu dnevnog reda skupštine, Bogaroški je rekao da to nije ni bila njegova namera, već samo da od Vlade dobije jednostavan odgovor „imamo nameru i biće i tad i tad“ ili „nemamo nameru iz razloga toga i toga“.

(BILSV, 13. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook