Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.
Izjave | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Niko ne sme živeti u strahu

NOVI SAD - Komentarišući incident u kojem su huligani preksinoć bejzbol palicama razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je sinoć u vestima B92 da "niko u ovoj zemlji ne sme živeti u strahu zato što je drugačiji i zato što tamo neka grupa smatra da on ovde ne pripada".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook