Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je veoma dobro što je Srbija počela da se suočava sa svojom prošlošću, ali da mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina.

LSV

Čanak je u izjavi Tanjugu, povodom hapšenja osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, rekao da je uveren da će istraga pokazati sve detalje, ali i da je nemoguće da se Srbija zaista suoči sa svojom prošlošću bez suočavanja sa nalogodavcima svih stravičnih zločina poput ubistva Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i nebrojenih drugih. Lider LSV se ne slaže s onima koji tvrde da ranije nije postojala nikakva politička volja da se reši to pitanje, ali primećuje da je tek posle svih ovih godina počela da popušta zavera ćutanja koja je sve to „zauvijala“.

- Najvažnije je da se sada ide u dubinu, jer sve je ovo vrh ledenog brega i ako se ne otkriju nalogodavci, i ne samo oni, već i inspiratori i kompletna struktura zla koja je vladala tih devedesetih, onda je sve ovo uzalud - rekao je Nenad Čanak.

 (BILSV, 14.01.2014)



Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook