Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je veoma dobro što je Srbija počela da se suočava sa svojom prošlošću, ali da mora da se suoči sa nalogodavcima svih zločina.

LSV

Čanak je u izjavi Tanjugu, povodom hapšenja osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, rekao da je uveren da će istraga pokazati sve detalje, ali i da je nemoguće da se Srbija zaista suoči sa svojom prošlošću bez suočavanja sa nalogodavcima svih stravičnih zločina poput ubistva Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i nebrojenih drugih. Lider LSV se ne slaže s onima koji tvrde da ranije nije postojala nikakva politička volja da se reši to pitanje, ali primećuje da je tek posle svih ovih godina počela da popušta zavera ćutanja koja je sve to „zauvijala“.

- Najvažnije je da se sada ide u dubinu, jer sve je ovo vrh ledenog brega i ako se ne otkriju nalogodavci, i ne samo oni, već i inspiratori i kompletna struktura zla koja je vladala tih devedesetih, onda je sve ovo uzalud - rekao je Nenad Čanak.

 (BILSV, 14.01.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook