Čanak: Tadić izvukao Srbiju iz ralja nacionalizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 1

Čanak: Tadić izvukao Srbiju iz ralja nacionalizma

NOVI PAZAR - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras u Novom Pazaru da je Boris Tadić bio dobar predsednik, i da je uspeo Srbiju da izvuče iz ralja nacionalizma.

Nenad Čanak

- Jedno je sigurno a to je da mi koji smo se decenijama borili za dobar kvalitetan i miran zajednički žvot nikada nećemo odustati od tog cilja i tog ideala. Odlučujuća bitka je 20. maja kada ćemo još jednom pokazati da ova zemlja i narod pripadaju Evropi i da niko nema pravo da je iz nje izvlači - poručio je Čanak, a prenosi Radio televizija Vojvodine.

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio večeras da će se i u budućnosti zalagati za mir i stabilnost Srbije, ali i pomirenje i stabilnost čitavog regiona.
On je na gradskom šetalištu u Novom Pazaru, prepunom građana, rekao da ima nameru da nastavi putem mira i pomirenja.

- Bilo je mnogo zala u našim životima, pomućenih odnosa, da su se pobratimi posvađali, komšije zavadile, da su uništavani ljudski životi bez ikakvog razloga. To više nikada ne sme da se ponovi - rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da bi pobeda proevropskih snaga u Sandžaku bila potpuna potrebno je da Tadić pobedi 20. maja.
Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da je cilj Sandžaka jedinstvo, i podsetio da su građani tog dela Srbije od 1993. bez ikakvog uslovljavanja podržali Tadića.
Potpredsednik DS Dragan Šutanovac rekao je da je Tadić bolji kandidat i bolji predsednik nego što je njegov protivkandidat.

(BILSV, 11.05.2012.)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook