Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da će njegova
stranka "u najkraćem mogućem roku" pokrenuti inicijativu za smenu predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

LSV

Čanak je za agenciju Beta rekao da ta inicijativa neće biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja od 23. decembra, jer to proceduralno nije moguće pokrenuti u tako kratkom roku. Na dnevnom redu te sednice bie Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2015. godinu.

Pastor je prethodno izjavio da se ne plaši zahteva za svoju smenu i poručio Čanku da "ako je muško, neka u utorak na sednici parlamenta pokrene proceduru za moju smenu". Čanak je na to odgovorio da nije pitanje ko je muško a ko nije, već "ko laže a ko ne laže" i dodao da Pastor dobro zna da nije moguće
pokrenuti inicijativu za smenu predsednika skupštine u tako kratkom roku, ali to namerno prećutkuje.
- Dakle, nije pitanje da li je neko muško, nego ko laže i ko sedi na četiri stolice a ko ne. Pastor se junači zato što zna da se iz proceduralnih razloga to ne može naći na dnevnom redu sednice u utorak", kazao je Čanak.

(BILSV, 19. 12. 2014)



Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook