Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

LSV

Kostreš je ocenio da studenti „brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće, jer ne pristaju da im SNS jurišnici i funkcioneri fantomske Ruske stranke nameću predstavnike u studentskom parlamentu“.

Pozvao je rektora Univerziteta u Novom Sadu Dejana Madića da ne pokušava da „u ime svoje partije, SNS-a“, zloupotrebljavajući zakon, stavi pod prinudnu upravu ni studentska udruženja, a još manje Filozofski fakultet, koji je „retko mesto slobodne misli u našem gradu“.

– Pozivamo građane da podrže hrabre studente Filozofskog fakulteta, koji se bore protiv pritisaka batinaša i nasilnika iz SNS-a. Okupirani rektorat ili kladionica nisu mesta gde se studenti mogu slobodno izjasniti za svoje predstavnike – poručio je Kostreš.

Upozorio je predstavnike režima u Novom Sadu da se ne usude da primene silu prema studentima koji brane zakon i ne prihvataju režimske zloupotrebe i lažne izbore.

– Branićemo pravo na slobodu svih studenata i institucija koje trpe represiju jer se ne mire na nasilništvom koje režim primenjuje u našem gradu – rekao je Kostreš.
 
 (SzILSV-Vojvođani, 13.06.2024)
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook