Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Saopštenja | Sreda, 06. 02. 2013. | Komentara: 0

Dačić da podnese ostavku zbog situacije u Vojvodini

NOVI SAD, 06. februar – Ministar unutrašnjih poslova i premijer Republike Srbije Ivica Dačić treba hitno da podnese ostavku zbog ignorisanja pogoršanja bezbednosne situacije u Vojvodini, zaključeno je na sinoćnjoj sednici Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti pokušaj rehabilitacije fašizma u Novom Sadu

NOVI SAD, 05. februar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva gradsku vlast da se javno, jasno i glasno odredi prema skandaloznoj izložbi kojom se rehabilituju fašizam i umanjuju značaj i žrtve Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva nema legitimitet

NOVI SAD – Šef odborničke grupe pančevačke Skupštine Miloš Veselinov istakao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da gradonačelnik Pančeva Svetozar Gavrilović nema podršku Skupštine grada Pančeva i da njegova funkcija nema legitimitet. On je istakao da LSV kao jedino rešenje vidi raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook