Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Cilj rehabilitacije očigledno je bila imovina

BEOGRAD – Zakonom o rehabilitaciji, čija je ideja ispravljanje istorijske nepravde prema stradalima iz političkih i ideoloških razloga, predviđena su ogromna materijalna obeštećenja i naknade, za koja niko iz vladajuće koalicije ne zna odakle će biti obezbeđena, piše današnji Blic.

Aleksandra Jerkov

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe ZES, ocenjuje za Blic da je namera predlagača i bila upravo sticanje prava na imovinu, a ne moralna satisfakcija.

– Verujem da je ovo način da veliki broj funkcionera iz vlasti stekne imovinu svojih predaka. Ne vidim kako se mi možemo obavezati da isplatimo sva ta potraživanja, jer premašuju sredstva predviđena zakonom o restituciji – kaže ona.

Aleksandra Jerkov stoga predlaže da se tim ljudima ne isplati mesečna nadoknada, nematerijalna odšteta ili odšteta za duševni bol, kao i dvostruki penzioni staž. Međutim, kako kaže, najproblematičnije je to što se zakonom poništavaju sudske presude iz prošlosti, što znači sudsku nesigurnost.

(BILSV, 24. 11. 2011.)



Iz medija | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Novom Sadu dati nadležnost nad policijom

NOVI SAD - Nosiocima izbornih lista na lokalnim izborima Dnevnik postavlja pet pitanja za koja smatra da su ključna za život grada. Aleksandra Jerkov koja je prva na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže za taj list da LSV eventualne postizborne koalicije neće praviti sa radikalima i svim njihovim derivatima.
Događaji | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 0

Završena rekonstrukcija vodovoda u Nikolajevskoj ulici

NOVI SAD - Rekonstrukcija vodovodne mreže u Nikolajevskoj ulici danas je završena, a poslednje radove na obnovi vodovoda u ovoj ulici obišli su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor JKP "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac.
Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 0

Doneti zakon o finansiranju AP Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za portal Autonomija.info da je LSV u više navrata insistirala da se zakon o finansiranju AP Vojvodine donese, ali da je u tom pogledu zakazala pokrajinska administracija u kojoj nije bilo volje da pokrene takvu inicjativu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook