Doneti zakon o finansiranju AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 0

Doneti zakon o finansiranju AP Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za portal Autonomija.info da je LSV u više navrata insistirala da se zakon o finansiranju AP Vojvodine donese, ali da je u tom pogledu zakazala pokrajinska administracija u kojoj nije bilo volje da pokrene takvu inicjativu.

Maja Sedlarevicć

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, ocenila je i da je donošenje tog zakona preduslov da se uopšte realizuju nadležnosti koje Vojvodini omogućava važeći Ustav Srbije, odnosno Statut i Zakon o nadležnostima APV.

- Zato će prvi zadatak LSV u novom sazivu Skupštine APV biti iniciranje izrade i usvajanja tog zakonskog predloga. Njega treba da sačini pokrajinska administracija i da ga usvoji pokrajinski paralement i uputi Narodnoj skupštini. Jer, džaba nam nadležnosti koje imamo na papiru ako nemamo novac da bismo mogli da ih realizujemo – napominje ona. Ona smatra da pitanje finansiranja APV mora da bude nadstranačko i da o njemu mora da se postigne široki konsenzus u novom sazivu Skupštine Vojvodine, u kojem, kako je kazala, mora da se oživi zakonodavna inicijativa.

- U vreme kada su predstavnici Lige bili na čelnoj poziciji u pokrajinskom parlamentu iz naše skupštine upućeno je 39 zakonskih predloga republičkom parlamentu. Skupština Vojvodine je ovlašćeni predlagač zakona, ali nažalost u protekle četiri godine iz našeg parlamenta nije potekla ni jedna zakonska incijativa. Vojvođanska administracija mora biti odlučnija kad su interesi Vojvodine u pitanju, a posebno kad je reč o ključnim pitanjima kao što je finansiranje Pokrajine – poručila je Maja Sedlarević. U protivnom, kako je dodala, poslanici LSV to pitanje pokrenuće u republičkoj skupštini.

(BILSV, 26.04.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook