Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.

LSV

On se poslanicima obratio na svom maternjem, mađarskom jeziku u okviru rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Narodna poslanica LSV Olena Papuga objasnila je kasno sinoć da je Čizik odlučio da govori na mađarskom jeziku da bi video kako će poslanici Skupštine Srbije reagovati na govor koji je drugačiji od onog koji se koristi u svakodnevnom radu Parlamenta.

- Reakcije su različite i one govore o tome kako bi ova Skupština prihvatila možda i 50 poslanika koji bi u ovom domu govorili albanskim jezikom. Današnja rasprava nije pokazala da li ova Skupština i Republika Srbija imaju dovoljno snage i da li su dovoljno zreli da integrišu 1,5 milion Albanaca u Republiku Srbiju – istakla je Papuga.

Ona je kazala i da je premijer Ivica Dačić u današnjoj raspravi branio Predlog rezolucije, a može se reći da je učestvovao u donošenju Rezolucije 1244. Kako je istakla, zbog politike njegove stranke devedesetih godina je i došlo do toga da je izgubljeno Kosovo.

(BILSV, 13.01.2013)



Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook