Deseti rođendan zastave Vojvodine!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Četvrtak, 27. 02. 2014. | Komentara: 0

Deseti rođendan zastave Vojvodine!

KOVAČICA – Osim Kovačice, u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka Skupštine AP Vojvodine o obaveznom isticanju vojvođanske zastave uz zastavu Republike Srbije.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav kada je nešto u njihovu korist, a s druge strane iste te stranke krše te iste zakone i taj isti Ustav kada je u pitanju nešto što se odnosi na Vojvodinu.

LSVO je organizovala danas akciju u tom mestu povodom desetogodišnjice donošenja odluke o zastavi Vojvodine u Skupštini APV.

Predstavnici LSVO su defilovali ulicama Kovačice noseću veliku zastavu AP Vojvodine i desetine manjih vojvođanskih zastava.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović podsetila je da LSV obeležava godišnjicu usvajanja odluke o zastavi AP Vojvodine jer je ponosni na nju, ali i da bi upozorila na nezadovoljavajući tretman te zastave
- Vojvodina je evropska regija koja ima svoju zastavu, koja predstavlja naš identitet i mi želimo da stvorimo uslove u kojima će nam biti omogućeno da bez problema ističemo svoja obeležja. Vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, kojima se dičimo: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost. Pored toga ona pokazuje nedvosmislenu težnju ka približavanju Evropskoj uniji, jer Vojvodina jeste Evropa u malom i Vojvodina jeste pokretačka snaga Srbije – napomenula je Begovićeva.

Ona je podsetila da su zastava i grb jedino što je Vojvodini zagarantovano Ustavom, a za šta se izborila  Liga socijaldemokrata Vojvodine.
- To su simboli naše autonomije. Na mladim Vojvođanima i Vojvođankama je da te simbole očuvaju i neguju za buduće generacije – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 27.02.2014)



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook