Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u republičkom parlamentu Olena Papuga, obrazlažući uložene amandmane na Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, istakla je da brojno stanje određene porodice ne može da bude uslov za pretvaranje zajedničkih prostorija u stambenu jedinicu.

 LSV

-Članom 13, stav 7 predviđeno je da ako ima više vlasnika posebnih delova koji bi zajednički deo pretvorili u stan za stanovanje porodice, prednost ima vlasnik posebnog dela koji ima više članova domaćinstva. Ovakvo predloženo rešenje bi moglo da izazove brojne probleme u praksi i daje neke široke mogućnosti za manipulacije – rekla je Papuga dodajući da bi praktičnije bilo da takve situacije rešava sama stambena zajednica uz određene smernice.

-Ako jedinica lokalne samouprave želi da ima reprezentativne gradske zone, iz koje izvlači veće prihode, onda treba da za to opredeli budžetska sredstva i preusmeri porez koji plaćaju poslovni korisnici u tim zonama, a ne da teret svoje zamisli u potpunosti prebaci na građane – objasnila Papuga amandman po članu tog Predloga zakona.

(BILSV, 21.12.2016)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook