Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.

LSV

Jovanović je tokom rasprave o Izveštaju o izvršenju budžeta AP Vojvodine za period januar-septembar 2019. godine istakao da je na poziciji sopstveni prihodi budžetskih korisnika realizovano samo 47%. Slična je situacija i kod rashoda, gde je realizovano manje od 50%.

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja, Jovanović je primetio da je Republika Srbija za izgradnju JMU RTV prenela svih planiranih 273 miliona dinara, a da nije realizovan nijedan dinar. 

- Da li je moguće da se u poslednja tri meseca u godini realizuje ovaj novac? Ne znamo tačno za šta, imajući u vidu da je to jedina kapitalna stvar koja je obećana za ove četiri godine, pa daj da vidimo da je nešto urađeno- kazao je on.

Poslanik LSV je naveo i da je Žeželjev most još uvek problem u Novom Sadu jer koči i sam grad, ali i celu Vojvodinu. Kako je naveo, 300 miliona je prebačeno za završetak radova na ovom mostu, a ostalo je još 64 miliona, pa je upitao da li će to biti potrošeno za saobraćajnice na sremskoj strani. 

Upitao je i zašto su tri puta uvećana socijalna davanja zaposlenih u pokrajinskoj administraciji – prošle godine je planiran 21 miliona, a ove 62 miliona. 

(SzILSV, 6.11.2019)




Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Poražavajući rezultati izveštaja o realizaciji budžeta AP Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2019. godine, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović. On je naglasio da je naplata poreza dobra, što je pohvalno, ali su ustupljeni prihodi i dalje problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook