Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 08. 2015. | Komentara: 0

Bespovratna sredstva poljoprivrednicima

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški uručio je danas 98 ugovora ukupne vrednosti preko 23 miliona dinara, poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva za unapređenje stočarstva. 

LSV

Za opremanje stočarskih farmi novac u ukupnom iznosu od 15,2 miliona dinara, dobio je 31 poljoprivrednik. Za rad udruženja odgajivača stoke dodeljeno je tri miliona dinara za 25 korisnika, dok je za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja dva i po miliona dinara raspodeljeno za 25 stočara. Za održavanje lokalnih i regionalnih izložbi stoke raspodeljeno je dva i po miliona dinara, a novac je dobilo 18 korisnika.

Bogaroški je napomenuo da je na raspolaganju ostalo još 50 miliona dinara za opremanje stočarskih farmi i pozvao vojvođanske poljoprivrednike da konkurišu za taj novac.

- Na raspolaganju su još dva miliona dinara za unapređenje rada udruženja odgajivača stoke i taj konkurs će raspisan narednih dana - rekao je Boragoški i najavio da je će na jesen biti raspisan i konkurs za umatičenje i selekcijske mere u stočarstvu. On je još najavio i da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u petak, 7. avgusta 2015, organizuje okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji je u procesu javne rasprave.
(BILSV, 05.08.2015)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook