Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 25. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak Mekalisteru pokazao grafite nemačkog Vermahta na zgradi Skupštine

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak juče je izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru pokazao u Domu Narodne skupštine mesto na kojem su vojnici nemačkog Vermahta, tokom Drugog svetskog rata, urezivali svoja imena i datume. 

LSV

Čanak je Mekalisteru rekao da slobodno može da dodirne to što je urezivano i potom dodao: "Dodirujete ožiljke na dušama i sećanju ljudi koji žive u ovoj zemlji", javila je agencija Beta. 

Čanak je Mekalistera, mimo predvidjenog protokola, pred iznenađenim članovima delegacije, poveo do ulaza u Skupštinu Srbije iz Kosovske ulice, da bi mu pokazao imena i datume koje su vojnici Vermahta urezivali na mermernom zidu zgrade skupštine. 

Kako je kasnije objasnio, time je želeo Mekalisteru da poruči da Evropska unija ne treba Srbiji da postavlja nove uslove na putu evropskih integracija. 

- Nama ne trebaju novi uslovi. Nama treba pomoć da bismo se svi zajedno borili za bolju i srećniju Evropu - kazao je Čanak Mekalisteru. 
(BILSV, 25.08.2017)



Događaji | Subota, 08. 02. 2020. | Komentara: 0

Izborni zakon u Srbiji je loš. Nedopustivo je da je iz Beograda duplo više poslanika, nego iz Vojvodine

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koje će dovesti do smanjenja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto.
Događaji | Nedelja, 02. 02. 2020. | Komentara: 0

Država malo pomaže zanatlijama, malim i srednjim preduzećima!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je sinoć predstavnicima Vlade Srbije na probleme i visoke namete sa kojima se susreću mali privrednici u zanatlije u Srbiji.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook