Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Čanak razgovarao sa gruzijskim ministrom za evropske integracije

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak sastao se u Domu Narodne skupštine sa državnim ministrom Gruzije za evropske i evro-atlantske integracije Viktorom Dolidzeom, sa kojim je razgovarao o razmeni iskustava između dveju zemalja u procesu evrointegracija.

lsv

Čanak je istakao da u parlamentu postoji većinski konsenzus po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i da je 86 odsto narodnih poslanika pro-evropski opredeljeno, bez obzira da li predstavljaju vladajuću partiju ili opoziciju. Naglasio je i da su evrointegracije strateški cilj Srbije, jer će dovesti do uspostavljanja stabilnosti u regionu, dok će na unutrašnjem planu omogućiti ekonomski i politički razvoj Srbije. 

Čanak je, takođe, dodao da je međusobno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta dveju država veoma važno za dobre bilateralne odnose i da će Srbija i Odbor za evropske integracije pružiti podršku i razmeniti iskustva sa gruzijskim kolegama o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

(BILSV, 14.11.2017)



Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Mihajlu Pupinu

NOVI SAD - Spomenik velikom srpskom naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, otkriven je danas na platou kod raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Modene. Spomenik, rad vajara Save Halugina, otkrili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i autor spomenika, a tokom svečanosti je održan i kulturni program u režiji đaka OŠ "Mihajlo Pupin" iz Veternika
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Ne sme se zaboraviti

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton saopštio je danas povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije da ovaj datum i ove godine treba da upozori na sve opasnosti koje se nadvijaju nad društvom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook