Čanak sa šefom Misije SE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 10. 07. 2019. | Komentara: 0

Čanak sa šefom Misije SE

BEOGRAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i šef Misije Saveta Evrope u Srbiji Tobias Flesenkemper razgovarali su juče o ulozi Odbora u procesu pristupanja Srbije EU, preneo je list Dnevnik.

LSV

Flesenkemper je upoznao Čanka sa aktivnostima SE i EU, a ko]e su u vezi sa radom Narodne skupštine, posebno aktivnostima u vezi sa poglavljima 23 i 24, odnosno vladavinom prava, borbom protiv korupcije, slobodom medija, pitanjima nediskriminacije i drugo.

(SzILSV, 10.07.2019)




Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook