Čanak: Kampanja sa najviše laganja u istoriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Kampanja sa najviše laganja u istoriji

PANČEVO – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je ovogodišnja predizborna kampanja pokazala pravo stanje u zemlji i da ju je obeležilo najviše laganja u istoriji višestranačja u Srbiji.

Nenad Canak

– Kada ste poslednji put čuli toliko lagarija na jednom mestu? Ova kampanja je to apsolutno izvela – rekao je Čanak na sinoćnoj konvenciji LSV u Pančevu, dodajući „da se svojski trudio da vidi o čemu se tu radi i zašto se tako menjaju stvari“. Čanak je ocenio da su se na prvim višestranačkim izborima u Srbiji održanim pre 22 godine sukobljavale ideologije, a danas marketinške agencije.

Ne ruskoj provinciji

– Stvari su se danas promenile, jer je pre 22 godine to bio sukob različitih ideologija i sukob snaga koje su se zalagale za rat i onih koje su bile za mir. Tada su se sukobljavale ideologije, a danas je to sukob marketinških agencija za pobeđivanje na izborima – rekao je Čanak. Lider LSV je rekao da nema nameru da nekoga laže i svašta obećava tokom kampanje, jer je program LSV isti 22 godine i nije se promenio za potrebe ovih izbora. Čanak je rekao i da nema pravo da svoju širu porodicu, a to je Vojvodina, drži u zabludi tokom predizborne kampanje. On je upozorio da smo tokom ove kampanje bili svedoci prave poplave izjava kako svako želi da postane autonomaš, kao da čita iz fascikle LSV.

– Osnovna ideja ovih izbora za Nikolić master Tomislava, Koštunicu doktor Vojislava i Ilić magistar Velimira je da se ceo proces završi tako da se prihvate vlasti i, nakon NIS-a, poklone Rusima i Telekom i EPS i na taj način potpuno obesmisle dalje održavanje izbora u Srbiji. Mi na to ne pristajemo, jer je nedopustivo da za predsedničkog kandidata imamo čoveka koji je, dok je nekoliko sati bio predsednik Skupštine Srbije, rekao da ne vidi problem da Srbija postane ruska provincija –  poručio je Čanak.

Da sami upravljamo sobom

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš pozvao je republički nivo vlasti da dozvoli Pokrajini da sama upravlja svojim novcem i sopstvenim resursima ili da, u protivnom, o Vojvodini vodi računa kao o drugima.
– Mi dolazimo u situaciju da, kada nešto treba da se nosi i da se nekom daje, onda to ide u centralni deo Srbije. A kada nešto treba u Vojvodini da se uradi onda, ako tražimo sami to ne valja jer je sepratizam, a ako tražimo da nam oni urade, kažu da smo bogati – rekao je Kostreš. Zapitao se da li Vojvodina treba da propadne zato što je bogata i da li treba da doživi dno, pa da neko obrati pažnju na nju.
– LSV želi da preuzme odgovornost za život ljudi u Vojvodini i za to da vojvođanske različitosti ostanu naša snaga, da u Vojvodini svi budu ravnopravni i da ono što se zaradi u Vojvodini i ostane u Vojvodini – poručio je Kostreš.

LSV se bori, a ne ćuti

Republička poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je da Ligaši nemaju nameru da bilo šta obećavaju biračima, jer bi se time svrstali u red onih koji su se pokazali u proteklom periodu i sada samo obećavaju da se građani ne bi setili šta su im pre četiri godine govorili.

– Mi u Skupštinu Srbije i Vojvodine idemo da se borimo, a ne da ćutimo – rekla je Jerkova. Ona je ocenila da posao u Srbiji počinje 6. maja, jer tada Ligaši kreću u borbu za ono što su rekli da nameravaju da urade.

– Mi nemamo nikakav problem da radimo mnogo više, napornije i hrabrije, ali ovoga puta, sva je prilika, biće nas i mnogo više – rekla je Jerkova i poručila građanima Pančeva da glasaju za one koji će se za njih boriti, a ne one koji će čim sednu u poslaničke klupe zaboraviti ko ih je tu postavio i zašto. Potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević pozvala je birače da se ne oslanjaju na obećanja koja su čuli u proteklih mesec dana, već na osnovu toga šta je koja stranka uradila za prethodne četiri godine.

– To neka bude jedini reper koji će vas opredeliti 6. maja čiju listu ćete zaokružiti. Jedino o čemu neću da razgovaram je da neko ne želi da glasa, jer ako to uradite drugim ljudima dajete svoj život i svoju sudbinu na upravljanje. Od te dve sekunde narednih, ne samo četiri godine, nego ko zna koliko godina će zavisiti – rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 03. 05. 2012.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook