Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 25. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Promocijom različitosti promovišu se i demokratska društva

RIJEKA – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je ustavna odredba da je u Srbiji srpski jezik službeni, a pismo ćirilica dodvoravanje šovinističkim avetima prošlosti. On je na konferenciji „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“, koja je održana u Rijeci, istakao da je u Skupštini Vojvodine šest jezika službeno.

LSV

– Skupština Vojvodine ima šest službenih jezika, a i u svakoj lokalnoj zajednici je upotrebi jezik manjine koja u njoj živi. Ali, problem je u Ustavu Srbije koji definiše da je službeni jezik srpski, a službeno pismo ćirilica, iako se po pravopisu srpski jezik piše ćirilicom i latinicom. To je posledica dodvoravanja šovinističkim avetima prošlosti – istakao je Čanak. On je dodao i da se promocijom različitosti promovišu i demokratska društva.

Konferencija „Multijezični gradovi – različitost i suživot kao način života“ održana je u suorganizaciji Liste za Rijeku, Zajednice Talijana Rijeka i European Free Alliancea.

(SZILSV, 25.11.2018)




Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.
Događaji | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović ostavio pismo na vratima Patrijaršije

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ostavio je danas pismo upućeno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju na vratima Patrijaršije u Beogradu, jer niko od prisutnih u Patrijaršiji nije želeo da primi pismo.
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook