Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović postavio je danas zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine unutar gradskog stadiona "Karađorđe", na jedan od pet jarbola, gde se nalaze još i zastave Republike Srbije i Grada Novog Sada.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Neka Tomislav Nikolić objasni gde je diplomirao!

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov danas je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta, da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Srpske napredne stranke.
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV najveća stranka na ovim prostorima

BAČKA TOPOLA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na sinoćnoj konvenciji u Bačkoj Topoli da je LSV najveća stranka na ovim prostorima zbog ideja slobode i razumevanja koje 22 godine neprestano zastupa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook