Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 05. 12. 2019. | Komentara: 0

Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

BRISEL - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je da čekanje Zapadnog Balkana na prijem u Evropsku uniju, bez jasnih pravila i konkretnih zahteva o tome šta se od nas očekuje da učinimo, radi u korist štete Zapadnog Balkana, Balkana uopšte i Evrope u celini. 

LSV

Učestvujući na „Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracije Zapadnog Balkana“ u Evropskom parlamentu u Briselu, Čanak je rekao da se na taj način, u određenom smislu, dovodi u pitanje značaj truda koji je uložen da bi se prišlo EU i nastavio integrativni proces. 

Skrenuo je pažnju na to da je najpre Zapadni Balkan, a zatim i čitav prostor Balkana veoma osetljivo, mozaično spojeno područje na kojem se mora postupati izrazito oprezno. 

- Događaji i politička zbivanja na Zapadnom Balkanu ne poznaju granice, i zato nas je sve pogodio izostanak otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom - dodao je Čanak koji je bio član delegacija Narodne skupštine Republike Srbije koja je učestvovala na ovom okruglom stolu. 

Programom Okruglog stola predviđeno je bilo da se vodi debata o novim perspektivama proširenja Evropske unije i o ulozi parlamenata u osnaživanju reformske agende. Predstavnici zemalja iz regiona Zapadnog Balkana imali su primedbe na usporavanje procesa proširenja, a posebno na činjenicu da nisu otvoreni pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom, uz konstataciju da je potreban drugačiji, angažovaniji pristup Evropske unije prema Zapadnom Balkanu.Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 
Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook