Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.

Čanak je, obraćajući se učesnicima kongresa, predsednika DPS Mila Đukanovića pozdravio na cnorogorskom jeziku sa "prešjedniče" i kazao da nije saglasan sa jutrošnjim ocenama iz beogradske štampe da su odnosi između Crne Gore i Srbije "na najnižem nivou".

(BILSV, 21.05.2011.)




Događaji | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Ustav je smetnja evropskom putu

NOVI SAD - Ustav Srbije je antievropski akt koji izaziva brojne probleme u državi i društvu i akt koji je Srbiju zacementirao kao centralizovanu državu, a nije ga lako promeniti zbog komplikovane procedure, istaknuto je između ostalog danas na okruglom stolu u Skupštini AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.
Događaji | Sreda, 26. 10. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac prestonica banatskih militara

ZRENJANIN - Savet Mesne zajednice Tomaševac sinoć je na svečanoj sednici jednoglasno proglasio ovo mesto prestonicom banatskih militara i na ovaj način podsetio na ulogu koje je ovo mesto imalo u stvaranju istorije današnje Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook