Dobra vest u centru Novog Sada!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.

LSV

Podsetimo, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad na lokalne izbore u Novom Sadu izlazi pod brojem 5. Na pokrajinske izbore, lista Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratsku Srbiju izlazi takođe pod brojem 5, a na parlamentarne izbore, Ujedinjena demokratska Srbija izlazi pod brojem 7.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, krajnje neuobičajenom za ovo doba godine, u centru grada kod štandova UDS i Vojvođanskog fronta okupilo se mnoštvo onih koji su hteli da razgovaraju s Gordanom Čomić, Markom Đurišićem, Nenadom Konstantinovićem, Bojanom Đurićem, Ivanom Andrićem (Srbija 21), Tatjanom Macurom (SMS), Aleksandrom Olenikom (GDF), Nenadom Čankom, Bojanom Kostrešom (LSV), Aleksandrom Odžićem (VP), Tomislavom Žigmanovim (DSHV) i Nenadom Stevovićem (CP).

U odličnoj atmosferi građanima je između ostalog predočena važnost izgradnje gradske bolnice, zaštite Fruške gore, sadnje novih parkova i završetak izgradnje prečistača otpadnih voda.

Potpredsednik LSV i kandidat republičkog poslanika Robert Kolar predočio je tom prilikom nekoliko dobrih vesti.

– Dobra vest je da se Vojvodina ujedinila i da tako ujedinjeni izlazimo na gradske i pokrajinske izbore. Dobra vest je i da u UDS imamo partnere okupljene oko istih ciljeva, a to je: Srbija u EU, borba protiv korupcije i kriminala, i naravno autonomija Vojvodine i decentralizacija čitave Srbije – kazao je Kolar.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je, odgovarajući na pitanja novinara i građana, predočio da je program UDS poznat. U njega svakako spada borba za nadnacionalnu proevropsku i demokratsku Srbiju, a u prioritete je uvrstio i razvoj malih i srednjih preduzeća.

– Ako taj segment ne budemo negovali, bićemo prepušteni na milost i nemilost nekoliko multinacionalnih kompanija – rekao je Čanak objašnjavajući da bi naša zemlja tako postala kolonija svetskog kapitala.

On je ocenio i da će u predstojećem mandatu Narodne skupštine Republike Srbije biti promenjen Ustav i da je zato jako važno učestvovati u radu parlamenta radi borbe za autonomiju Vojvodine, ali i radi borbe za decentralizaciju čitave zemlje.Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook