Evropa ne može da čeka na nove srpske strategije i medijske zakone

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Evropa ne može da čeka na nove srpske strategije i medijske zakone

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić danas je u Vladi AP Vojvodine razgovarao sa Goranom Karadžićem zamenikom predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije. (RRA).

Slaviša Grujić

Grujić i Karadžić su se složili da se situacija u medijima mora što pre promeniti na bolje, jer Evropa ne može više da čeka na donošenje nove Strategije razvoja medija u Srbiji i medijskih zakona, što se veoma dugo odlaže. Njih dvojica su ovom prilikom razmotrili stavove i o učešću Vojvodine u radnom telu za izradu medijske Strategije, kao i o učešću na predstojećem savetovanju o nastavku medijske reforme, koja će biti održano u Aranđelovcu, 3. novembra. Razgovarano je i o dolazećoj digitalizaciji medija, gde se aktivno treba uključiti u raspoređivanje kota.

Pitanje naplate TV pretplate je bila još jedna od tema ragovora, jer se predlaže da ona postane poreska kategorija sa olakšicama za različite socijalne kategorije  stanovništva, mada je to još uvek u fazi razmatranja nadležnih republičkih organa.   

(BILSV, 31.10.2012)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook