Evropska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 09. 2012. | Komentara: 0

Evropska konferencija o rodnoj ravnopravnosti

NOVI SAD – U periodu od 6. do 8. septembra, na ostrvu Korčula (Hrvatska), održan je seminar sa nazivom „Političke, ekonomske i društvene promene u Jugoistočnoj Evropi - uticaj na rodnu ravnopravnost“, u organizaciji Centralno – istočno evropske ženske mreže.

LSV

Teme kojima se bavila ova konferencija ticale su se, između ostalog, pitanja da li će političke, ekonomske i društvene promene biti ravnomerno raspoređene, kao i koja se inovativna rešenja za rešavanje socijalne pravde, pravne države i jednakosti među polovima, nude od strane levice u regionu, ali i šire u Evropi.
Predstavnica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ana Kandić, učestvovala je na konferenciji govoreći na temu „Mentorstvo mladim ženama za novi talas progresivne emancipacije“, sa osvrtom na ovogodišnji ECOSY letnji kamp u okviru teme rodne ravnopravnosti gde se raspravljalo o ciljevima „Milenijumske deklaracije“, koja se odnosi na pitanja obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, promovisanja rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena.
Seminaru su prisustvovale učesnice visokog političkog profila iz regiona jugoistočne Evrope, uključujući Mađarsku i Albaniju, Grčku, Francusku, Holandiju, Švedsku, Italiju i Francusku. Evropskim poslanicama, profesorkama univerziteta evropskih zemalja, priključile su se žene iz regiona bivše SFRJ (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) ukazujući na sopstvena iskustva.
Korčulanska škola za pitanja rodne ravnopravnosti se organizuje u saradnji sa Socijaldemokratskom partijom Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Fondacije za napredne evropske studije (Bruxelles), Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (Amsterdam) čiji je deo Centralno-istočno evropska ženska mreža (Ljubljana, Budapest, Tallinn) i Međunarodnog Olof Palme centra (Stockholm).  

(BILSV, 10. 09. 2012.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook