Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.

LSV

Slaviša Grujić je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da je sa Petkovićem razgovarao i o problemu koji RTV ima sa zgradom, s obzirom da njena zgrada, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, nikada nije obnovljena, pa je pokrajinski javni medijski servis i dalje podstanar u bivšoj zgradi "Naftagasa". Grujić i Petković su kazali da su razgovarali i o primeni medijske strategije, privatizaciji medija, kao i o finansiranju štampanih medija na jezicima nacionalnih zajednica. Na sastanku je bilo reči i o problemu završetka radova na zgradi pozorišta u Subotici, gde kostur pozorišne zgrade godinama stoji, a glumci subotičkog Narodnog pozorišta rade u neuslovnim prostorijama.  Bilo je reči i o mogućnostima za zajedničke projekte, kada je u pitanju kulturno nasledje, kao što su Sremski Karlovci, Petrovaradinska tvrdjava, Sirmium, Vršačka kula, tvrdjava u Baču, manastir Bodjani i Franjevački manastir, ali i o rekonstrukciji Sinagoge u Subotici i završetku radova na dvorcu Šlos u Golubincima.
– Sremski Karlovci predstavljaju zasebnu celinu, a ujedno i poseban identitet cele Srbije i na neki način podsećaju na Sentandreju, koja opet zbog blizine Budimpešte godišnje ima preko dva i po miliona turista i predstavlja turističko blago, zahvaljujući svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti – rekao je Grujić.

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Događaji | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Borićemo se za pravu državu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su Vojvođanski front oformili dugogodišnji prijatelji zbog toga što je jasno da neke male razlike više ne vredi spominjati i da je suviše krupnih stvari protiv koji se moramo zajednički boriti. 
Događaji | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Da bismo živeli za nešto moramo se držati zajedno. Vojvođanski front nudi život

Predsednik Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da građani i građanke Vojvodine nemaju pravo da dignu ruke od Vojvodine, jer je ona njihova jedina zemlja. On je na tribini Vojvođanskog fronta u Lovćencu istakao da je to i rusinska zemlja, i hrvatska zemlja, i crnogorska, i srpska, i mađarska, i slovačka, i svih koji na njoj živi. 
Događaji | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa i novog zaduživanja Vojvodine

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće glasati ni za rebalans budžeta APV za 2020. godinu, niti za novo zaduživanje Pokrajine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook