Hitno povući Zakon o poljoprivrednom zemljištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 11. 2015. | Komentara: 0

Hitno povući Zakon o poljoprivrednom zemljištu

NOVI SAD - Pokrajinska vlada saopštila je danas da se izričito protivi prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta, te da zato insistira na povlačenju Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz procedure u Skupštini Srbije. 

LSV

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški je precizirao da se na osnovu zakonskog predloga državno zemljište daje na 30 godina i to 30 odsto zemljišta u svakoj lokalnoj samoupravi i to "jednom pravnom licu" na osnovu direktornog dogovora sa komisijom Ministarstva poljoprivrede. On je naveo i to da u predlogu nema niti jedne reči o otvaranju novih radnih mesta u agraru, novom zapošljavanju, kao i o investicijama po hektaru.

Bogaroški je rekao da oko 80 odsto zakupaca državnog zemljišta na teritoriji Vojvodine jesu fizička lica, odnosno, individualni poljoprivrednici, pa se na taj način "njima iz ruku izbija najbolji deo državne zemlje". 

On je precizirao da u Pokrajini ima oko 450.000 hektara državnog zemljišta, od čega su 320.000 hektara oranice, a ostalo su utrine, pašnjaci i zemlja slabijeg kvaliteta. To bi značilo, dodao je Bogaroški, da bi oko 150.000 hektara bilo dato u dugoročni zakup od 30 godina, da li domaćim tajkunima ili stranim investitorima, što kako je zaključio, nije toliko bitno.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije, na kojoj su govorili vojvođanski premijer Bojan Pajtić, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški i još sedam sekretara, na taj dokument će biti poslati amandmani iz Skupštine Vojvodine, a ukoliko Predlog zakona ne bude povučen iz procedure i ukoliko institucionalna sredstva ne urode plodom, građani će biti pozvani na proteste.

(BILSV, 10.11.2015)



Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.
Događaji | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

KAĆ - Prvo domaćinstvo u Kaću povezano je na kanalizaciju, čime je i zvanično, nakon trogodišnjih radova, počelo priključenje kuća na novoizgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu u ovom naselju.
Događaji | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Predstavljen novi dispečerski centar hitne pomoći

NOVI SAD - Novi dispečerski centar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć predstavljen je danas u ovoj ustanovi i on bi trebalo da unapredi rad službe hitne pomoći. Modernizovan centar skraćuje vreme odziva hitne službe, trijaže pacijenta, smanji mogućnost greške pri unosu relevantnih podataka, smanji potrebno vreme lociranja slobodnog vozila i vreme za odlazak vozila na teren.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook