Ukinuti slavu Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako za Radio 021 kaže portparolka Lige Aleksandra Jerkov, besmisleno je da grad u kom živi puno ateista i ljudi drugih veroispovesti slavi pravoslavni Đurđic.

- Ukoliko postoji potreba da Novi Sad obeležava neki praznik, postoji mnoštvo datuma iz gradske istorije koji bi se mogli obeležavati umesto gradske slave. Takvi datumi bi značili svim građanima, a ne samo jednom delu, jer u Novom Sadu živi veliki broj građana koji su drugih veroispovesti i ateista - navodi Jerkov. Podsetimo, Đurđic je postao slava Novog Sada 2007. godine, kada su je po hitnom postupku izglasali odbornici radikala, socijalista i DSS-a, koji su tada bili većina u gradskom parlamentu. Novosadska opozicija tada nije glasala za ovu odluku - predstavnici LSV i G17 su smatrali da se na taj način unose podele među Novosađane, dok su demokrate imale zamerke na proceduru.

(BILSV, 22. 11. 2011.)Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 
Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.

Događaji | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook