Javni čas o HIV-u i sidi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.

Javni čas

Javni čas o sidi, drugu godinu zaredom, organizovao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, a učenicima i učenicama o ovoj bolesti i njenim posledicama, govorili su predsednik pokrajinske Komisije za borbu protiv side dr Predrag Đurić, predstavnik Udruženja "Cvena linija" Rajko Gresić i šef kabineta Pokrajinskog ombudsmana Pavel Domonji.

– Nakon prošlogodišnjeg iskustva i javnog časa o sidi, imali smo veoma pozitivne reakcije. Zbog toga smo odlučili da i ove godine, za 1. decembar, na Svetski dan borbe protiv side, organizujemo javni čas kako bi mladi ljudi ponovo mogli da učestvuju u razgovoru na istu temu – istakao je Jovanović. On je dodao da je cilj ovakvih skupova da se učenici i učenice informišu i saznaju o svim stvarima koje ih interesuju o HIV-u i sidi.

– Nama je važno da mladi uvide od kolikog je značaja odgovornost, prema sebi i prema drugima, i saznaju preventivne mere u borbi protiv HIV-a – istakao je predsednik gradskog parlamenta. Tokom dvočasovnog predavanja, dr Đurić, Gresić i Domonji su učenicima i učenicama objasnili kako je nastao HIV, kako se prenosi, koje su posledice i kako se leči. Đacima su predočene i najčešće predrasude i neistine vezane za ovu bolest, kao i sa čime se susreću osobe inficirane HIV-om, kako ih prihvataju najbliži, a kako celokupno društvo. Pored predavanja, učenici i učenice novosadskih škola su postavljali i mnogobrojna pitanja, na koja su ima današnji predavači odgovarali.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Događaji | Četvrtak, 27. 10. 2016. | Komentara: 0

Papuga: Vojvodini se ne daje, nego joj se vraća i to samo deo!

BEOGRAD – Vlada Srbije radi na projektu Fruškogorskog koridora. Naredne godine će krenuti u realizaciju, a uradićemo to za tri godine, verujem pre kraja mandata vlade, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Olene Papuge. Na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj su poslanici imali prilike da premijeru i ministrima postavljaju pitanja, Papuga je pitala i da li se zna koliko će sredstava u budžetu za 2017. godinu biti opredeljeno za fuškogorski koridor sa tunelom kroz Frušku Goru. 

Događaji | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Kako je trošen kredit UAE iz 2014. godine?

Liga socijaldemokata Vojvodine ne može da prihvati da narodni poslanici, koji danas raspravljaju o potvrđivanju pet kredita, među kojima je i kredit od milijardu dolara Fonda za razvoj Abu Dabija, za otplatu prispelih dugovanja, nisu dobili na uvid strukturu trošenja tih sredstava, istakla je danas narodna poslanica LSV Marinika Tepić. 
Događaji | Četvrtak, 20. 10. 2016. | Komentara: 0

Pet sati u parlamentu tražila da ministar odgovori na pitanje!

Vlada Republike Srbije nije usvojila amandman LSV na Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, ali je usvojila amandman poslanika SNS Aleksandra Martinovića kojim se traži isto što i amandmanom LSV - da nema diskriminacije predbolonjskih magistranata i doktoranada. Tim povodom narodna poslanica LSV Marinika Tepić je od resornog ministra zatražila da objasni zašto je promenio svoj stav u odnosu na načelnu raspravu tokom koje je isticao da ne postoji zakonski osnov da i oni budu obuhvaćeni produženjem roka studiranja. Posle petosatne rasprave i tri insistiranja poslanice LSV, ministar je konačno dao nekakav odgovor!



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook