Jovanović apelovao da se sneg uklanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 05. 02. 2012. | Komentara: 0

Jovanović apelovao da se sneg uklanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović apelovao je danas na Novosađane i Novosađanke da čiste sneg ispred svojih domova, kako bi grad bio prohodniji i bezbedniji.

Aleksandar Jovanovic

Jovanović, koji je danas i sam čistio sneg ispred zgrade u kojoj živi, podsetio je na odluku o uređenju grada, po kojoj su stanari u obavezi da čiste sneg ispred svojih kuća i zgrada.

- Ipak, ne treba da čistimo sneg kako bi izbegli kaznu, već da prihvatimo odgovornost. Proteklih dana je palo dosta snega, što je normalno za februar i grad je dosta pokriven snegom. Zato apelujem da svako uradi jedan deo posla, kako bi grad bio čistiji, prohodniji i što je najvažnije bezbedniji - istakao je Jovanović.

On je rekao da je u kontaktu sa šefom zimskog štaba i članom Gradskog veća zaduženim za saobraćaj Sinišom Bubnjevićem, te da se "čini sve kako bi Novi Sad bio prohodniji".

- Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti i vojska će se uključiti u čišćenje snega. Takođe, komunalna policija je dužna da u vanrednim situacijama radi i druge poslove, poput spasilačke obaveze - precizirao je Jovanović, dodajući da je trenutna situacija u Novom Sadu pod kontrolom.

- Za sada nema potrebe za vanrednim poslovima. Proteklih dana jeste bilo otežano, ali je Novi Sad, za razliku od drugih gradova, bio daleko spremniji i odgovorniji kada je reč o čišćenju snega - podvukao je Jovanović.

(BILSV, 05.02.2012.)



Događaji | Sreda, 06. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Mantija i navijački dres nisu pancir koji brani od zakona

Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je vanredno stanje, uprkos početnim nesnalaženjima Vlade u određivanju mera, uspelo da sačuva mnoge ljudske živote i da ne dozvoli da kapaciteti zdravstvenih institucija budu preopterećeni, da zdravstveni sistem pukne i da samim tim dođemo u poziciju da ljudi umiru bez ikakve mogućnosti da im se pomogne.
Događaji | Nedelja, 15. 03. 2020. | Komentara: 0

RIK proglasio izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Ujedinjene demokratske Srbije za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

Događaji | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Papuga: Malo više poštovanja za ratne veterane i zakon koji im to garantuje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati protiv predloženog Zakona o pravima boraca i vojnih invalida. Kako je rekla, iako se poslanici Lige ne slažu sa svim zahtevima boraca i vojnih invalida, država mora da vodi računa o ljudima koji su se žrtvovali za nju i ne sme njihove porodice ostaviti na ulici kao nevidljive građane ove zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook