Koliko će biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Koliko će biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga zatražila je danas od Ministarstva obrazovanja informaciju koliko će ove godine biti ukinuto odeljenja u osnovnim školama u Republici Srbiji.

LSV

Kako je istakla u svom poslaničkom pitanju, u javnosti su se pojavile informacije da se ukidaju odeljenja koja nemaju po 15 učenika.

- Od ministarstva prosvete tražim podatak o broju odeljenja sa nastavom na srpskom jeziku koja imaju manje od 15 učenika i o tačnom broju odeljenja na jezicima nacionalnih zajednica u celoj Srbiji. Takođe me interesuje koliko je razreda ugašeno u septembru prošle godine u Vojvodini, a koliko u Srbiji. Znamo da je poslednjih godina nestalo negde oko 1.500 odeljenja i da svaka generacija ima i po hiljadu učenika prvaka manje. Prošlog septembra je bilo 3.533 upisanih osmaka, a 2.995 prvaka. Najviše su ugrožena isturena odeljenja i u medijima se govori da će biti ugašeno oko 230 razreda. Interesuje me da li je to tačno – rekla je poslanica LSV.

Olena Papuga je istakla da će reforma obrazovanja biti teška, te da se u okviru strategije obrazovanja, koja je sada u javnoj raspravi, obrati velika pažnja na smanjeni broj učenika.

(BILSV, 14.02.2013)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook