Koncert za Međunarodni dan Roma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

Koncert za Međunarodni dan Roma

NOVI SAD - Međunarodni dan Roma, 8. april, obeležiće se ovog vikenda u Novom Sadu sa nekoliko umetničkih programa, a centralna proslava održaće se u subotu, 7. aprila od 20 časova u bašti letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, kada je predviđen koncert romske muzike "Rekviem".

Aleksandar Jovanovic

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, glavna zvezda ovog međunarodnog koncerta biće indijski muzičar Rocky Singh, nekadašnji bubnjar britansko-indijske grupe Asian Dub Foundation. Pored njega, novosadska publika imaće prilike da čuje i harmonikaša Mišu Ivića, kao i Sinana Aćifovića. Drugog dana obeležavanja dana Roma, predviđena je projekcija filma "Cigani lete u nebo", koja će se održati u nedelju, 8. aprila, od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Novosađane i Novosađanke da svojim prisustvom uveličaju obeležavanje Međunarodnog dana Roma i prisustvuju koncertu romske muzike, ali i projekciji filma dan kasnije.

- Novi Sad je oduvek negovao različitosti i Romi su deo istorije našeg grada. Skupština grada je podržala ideju o obeležavanju Međunarodnog dana Roma i ja verujem da će muzički program oduševiti ali i privući nove ljubitelje romske muzike - kazao je Jovanović. Glavni organizator dvodnevnog programa, novosadski muzičar Olah Vince istakao je da je muzika glavni nosilac romske kulture i identiteta.

- Romska pesma je najveće blago romske kulture - poručio je Vince. Pored navedenih programa, predviđen je i recital na romskom i srpskom jeziku. Održavanje manifestacije pomogla je Skupštine grada, kao i Kulturni centar Novog Sada, a ulaz na sve manifestacije je slobodan.

(BILSV, 06.04.2012.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook