Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

Kostreš pozvao Hana da ubrza Zakon o finansiranju Vojvodine

NOVI SAD - Narodni poslanik i generalni sekretar Lige socijaldemokarata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesa Hana da EU ohrabri Vladu Republike Srbije da što pre donese Zakon o finansiranju AP Vojvodine.

LSV
 
Na sastanku Hana sa šefovima poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Kostreš je evropskom komesaru preneo veliku zabrinutost zbog toga što ni ova vlada, kao ni prethodne, ne poštuje ustavnu odredbu kojom pokrajinski budžet iznosi sedam odsto republičkog budžeta.

Generalni sekretar LSV je upozorio da je Vojvodina sada još drastičnije zakinuta i zamolio Johanesa Hana da Evropska unija objasni vlastima u Srbiji da vojvođanska autonomija nije mana nego prednost,  te da ona nije problem već važan segment rešenja za ubrzanje evropskih integracija.

(BILSV, 10.12.2015)



Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.
Događaji | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

U Zrenjaninu predstavljen "Pojmovnik decentralizacije"

ZRENJANIN - U zrenjaninskoj Gradskoj kući predstavljen je "Pojmovnik decentralizacije", publikacija koju je nedavno objavila Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.
Događaji | Nedelja, 27. 11. 2011. | Komentara: 1

Prekrečen mural sa likom Ratka Mladića

NOVI SAD - Danas je u Novom Sadu, u sklopu akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, prekrečen mural sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, a lider LSV Nenad Čanak istakao je tom prilikom da takve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje, kako je naveo,  drugačije ne može ni da pritumači.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook