Krenula Jadranska mreža mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 24. 09. 2012. | Komentara: 0

Krenula Jadranska mreža mladih

NOVI SAD – U Skupštini Vojvodine danas je počela dvodnevna konferencija „Jadranska mreža mladih", organizovana u okviru IPA programa jadranske prekogranične saradnje za pretpristupnu pomoć.

LSV

Domaćin konferencije je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, koji je ujedno i jedan od partnera u realizaciji prekograničnog projekta "Jadranska mreža mladih". Reč je o projektu nastalom na inicijativu italijanske provincije Gorica, koja je vodeći partner, a projekat realizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, regionom Pulja, provincijama Pezaro, Urbino i Kampobaso, Regionalnim većem Skadra, gradovima i opštinama: Gorica, Rimini, Novi Grad, Sarajevo, Izola, Dubrovnik i Pula, ustanovom Informfest (Servisni i dokumentacioni centar za međunarodnu saradnju) i nevladinom organizacijom ForSer (trening i usluge za državnu administraciju).
Konferenciju "Jadranska mreža mladih" otvorila je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Marinika Čobanu koja je izrazila zadovoljtvo što se ovaj značajan skup održava u Skupštini Vojvodine. Čobanu je dodala da je nakon uvida u dosadašnji rad na projektu "Jadranska mreža mladih" odlučeno da ciljevi u radu Sektora za omladinu u okviru resornog Sekretrijata, u predstojećoj godini, budu upravo oni ciljevi koji su kao prioritetni zacrtani u ovom projektu.
- To znači da smo već preduzeli prve korake i dobili saglasnost za formiranje tri osnovna radna tela, koja će usmeravati politiku za mlade na teritoriji Vojvodine - rekla je Čobanu i dodala da je oktobru u planu osnivanje Saveta za mlade Skupštine APV, a do kraja godine i održavanje prvog Foruma za mlade, koji će biti povod za konstitutivno sazivanje i zasedanje krovne organizacije mladih u Vojvodini.
- Reč je o mestu na kome će se, nadam se, okupiti sve pametne glave koje se bave politikom za mlade i mladi, i pomoći nam da zajedno napravimo dalji plan rada i kročimo u 2013. sa kreativnojom, konstruktivnijom i pametnijom omladinskom politikom - rekla je pokrajinski sekretar Marinika Čobanu.
Specifični ciljevi IPA projekta u 2012. godini podrazumevaju osnivanje savetodavnih tela: Foruma mladih AP Vojvodine, Saveta za mlade AP Vojvodine i Stalne konferencije omladinskih i udruženja za mlade. Ovi ciljevi su kompatibilni sa Akcionim planom politike za mlade u APV 2011-2014, sa Nacionalnom strategijom za mlade 2009-2014, kao i sa Zakonom o mladima Republike Srbije.

(BILSV, 24. 09. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook