Kvantni skok u poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 11. 2014. | Komentara: 0

Kvantni skok u poljoprivredi

NOVI SAD – U centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu otvoren je Fractals poziv, u okviru projekta Fractals, koji je započet 1. septembra sa glavnim ciljem distribucije finansijskih sredstava za oko 60 malih i srednjih preduzeća, kao i veb preduzetnike iz cele Evrope iz IKT sektora.

LSV

Ukupan fond Fractals projekta iznosi 5,52 miliona evra i namenjen je finansiranju malih i srednjih preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija za razvijanje aplikativnih softvera za sektor poljoprivrede, piše list Danas.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški istakao je tom prilikom da je ovaj događaj jedan kvantni skok, koji očekuje poljoprivredu i sve one koji su zainteresovani za razvoj AP Vojvodine.
– Sama činjenica da učestvujemo u ovom projektu svedoči o tome da postoji dovoljno znanja i sposobnosti i domaće pameti, koje mogu da iskoriste ono što nam pruža Evropska unija u okviru IT sektora, koji je namenjen poljoprivredi – kazao je Bogaroški uveren da će samo za godinu dana već moći da se vide rezultati i veliki pomaci, što bi prema njegovim recima bio znak da je naša poljoprivreda ušla u 21. vek.
Inače, Fractalis je jedan od 16 projekata koji su odabrani za finansiranje u okviru treće faze programa "Future Internet - Public-Private Partnership", a među 90 projektnih aplikacija iz čitave Evrope.

(BILSV, 28. 11. 2014)



Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio klime policiji

NOVI SAD - Policijska uprava u Novom Sadu zaposlila je deset novih ljudi, što bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi ispred šalter sala za vađenje ličnih dokumenata, rečeno je tokom današnje posete predsednik Skupštine grada Aleksandra Jovanovića Novosadskoj policiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook