Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.

Marton

Vesna Šijački objasnila je da je ova ustanova krajem prošle godine raspisala konkurs i pozvala studente i studentkinje Odseka za likovne umetnosti sa Katedre za grafičke komunikacije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Filozofskog fakulteta sa Odseka za medijske studije da se aktivno uključe u kampanju "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja".

- Cilj je da mladi likovni stvaraoci; dizajneri i dizajnerke, odnosno budući novinari i novinarke svojim društvenim angažovanjem postanu ključni akteri i doprinesu vidljivosti ovog društvenog problema - rekla je ona. Marton istakao je da su ovakvi događaji prilika da se prenese poruka i glasno kaže mišljenje o neophodnosti prevencije nasilja u društvu.

- Na žalost, nasilja je uvek bilo i ima ga i sada. Dobro je što se u poslednjih deset godina o tome otvorenije i aktivnije govori, a institucije su napokon počele da deluju preventivno, a kad do takve situacije i dođe počiniocu sledi sve strožija sankcija. Moje mišljenje je da bi trebalo edukovati pre svega mlade ljude, kojima treba jasno poručiti da se nasiljem ništa ne postiže i da, bez obzira na razlike, sve može da se reši razgovorom - zaključio je Aleksandar Marton. Kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" se svake godine obeležava širom sveta, kako bi se različitim aktivnostima na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou ukazalo na problem nasilja nad ženama, kao najrasprostranjenijem vidu kršenja ljudskih prava.

(BILSV, 12.10.2011.)

 




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook