Marton: Ne sme se zaboraviti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Marton: Ne sme se zaboraviti

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton saopštio je danas povodom 9. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije da ovaj datum i ove godine treba da upozori na sve opasnosti koje se nadvijaju nad društvom.

Marton

- Zlo koje je čovečanstvu naneo fašizam ne sme se zaboraviti, ali se mora i preventivno delovati kako se nikada više ne bi ponovilo. To je obaveza nas koji učestvujemo u vršenju vlasti, ali i svih građana svesnih značaja obeležavanja ne samo ovog, već i drugih datuma koji podsećaju na žrtve fašizma i antisemitizma - smatra Marton. U saopštenju on dalje navodi da mi pripadamo porodici evropskih naroda koji su dali pun doprinos antifašističkoj borbi i da smo u obavezi da tu tekovinu poštujemo i razvijamo.

- Grad Zrenjanin takođe je podneo žrtve fašističke okupacije, kada je nestala čitava njegova jevrejska populacija. I mi smo, dakle, imali svoju "Kristalnu noć" i samo stalnim podsećanjem i edukacijom mladih možemo sprečiti ponavljanje zločina, ali i pojavu svake vrste nasilja - saopštio je Aleksandar Marton.

Deveti novembar obeležava se u znak sećanja na nacističko divljanje ulicama nemačkih gradova pre sedamdeset tri godine. Događaj iz 1938. godine, poznat kao "Kristalna noć", predstavljao je uvod u masovno uništenje Jevreja, ali i najavu najstrašnijeg sukoba u istoriji čovečanstva - Drugog svetskog rata.

(BILSV, 09.11.2011.)



Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook