Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine Tatjana Macura, Marko Đurišić, Nenad Čanak, Goradana Čomić, Nemanja Radojević, Vladimir Đurić, Aleksandar Stevanović, Ljupka Mihajlovska, Olena Papuga i Nada Lazić uputili su danas zahteve Odboru za kontrolu službi bezbednosti i Odboru za odbranu i unutrašnje poslove da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 

LSV

Pozivamo predsednike navedenih odbora, mr Igora Bečića i Mariju Obradović, da u što je moguće kraćem roku zahtev upute nadležnom Ministarstvu koje će pripremiti izveštaj za članove navedenih odbora. Način na koji se policija ophodila u neredima koji su izbili na ulicama Beograda i Novog Sada nedopustiv je u civilizovanim i demokratskim društvima, takva brutalnost na ovim prostorima je nezapamćena, i narodni poslanici imaju pravu da dobiju informaciju o tome šta je donosioce odluka navelo da izdaju naredbe o takvoj upotrebi sile prema građanima. Ukoliko se ustanovi da su data ovlašćenja prekoračena, pozivamo nadležne da se takvi pojedinci sankcionišu.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju preporuka i da se odgovorno odnose prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Pandemija ne jenjava u meri u kojoj bi to svima odgovoralo i uz duboko razumevanje potrebe da se iskaže bunt, pitanje zdravstvene bezbednosti se ne sme zanemariti.



Događaji | Utorak, 22. 10. 2019. | Komentara: 0

Poslanica LSV Nada Lazić zatražila od ministra: Hitno rešiti problem kafilerije u Zrenjaninu i Vinexa u Lukićevu!

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić zatražila je danas informacije od ministra poljoprivrede kada će početi da preduzima mere za sprečavanje paljenja biljnih ostataka na njivama u Vojvodini, barem onih koje mu postojeći zakoni omogućavaju. Zatražila je i informacije o kafileriji „Prekon“ u Zrenjaninu i destileriji „Vinex“ u Lukićevu.
Događaji | Sreda, 09. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV kao treći put na predstojećim izborima - Vojvodina na prvom mestu

Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je sinoć održana u Novom Sadu, na temu aktuelne političke situacije su govorili Bojan Kostreš, generalni sekretar i predsednik LSV Nenad Čanak. U svom izlaganju, Kostreš se osvrnuo na planove o formiranju  Vojvođanskog fronta.
Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook