O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

NOVI SAD – Obrazlažući amandman koji je podneo na Predlog statuta AP Vojvodine, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da je Liga želela da i ovoj temi priđe na ozbiljan način, da konsultuje stručnu javnost i da čuje šta će ona reći o tradicionalnim simbolima.

LSV

Zbog toga se, kako je istakao, LSV za mišljenje obratila Muzeju Vojvodine, instituciji koju je Skupština APV formirala, od kojih je, kako je istakao, stiglo veoma relevantno mišljenje.

Marton je pozvao poslanike da glasaju za njegov amandman, uprkos što ga je resorni odbor odbio, jer, kako je rekao, na ovaj način mogu da se spreče neke buduće podele i buduće priče o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine.

Skupština AP Vojvodine je ipak odbila amandman Aleksandra Martona.

(BILSV, 14.05.2014)



Događaji | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Slede velike investicije u Gradsku biblioteku i Riblju pijacu

NOVI SAD – Gradska biblioteka i Društvo arhitekata Novog Sada raspisali su konkurs za dogradnju zdanja Gradske biblioteke u Dunavskoj ulici. Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov kaže za Dnevnik da će proširenjem ustanova dobiti između 800 i hiljadu dodatnih metara kvadratnih.
Događaji | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad traži više policajaca

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada doneo je danas odluku da se Policijskoj upravi u Novom Sadu uputi preporuka za povećanjem broja policajaca u uniformi u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.
Događaji | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Ustav je smetnja evropskom putu

NOVI SAD - Ustav Srbije je antievropski akt koji izaziva brojne probleme u državi i društvu i akt koji je Srbiju zacementirao kao centralizovanu državu, a nije ga lako promeniti zbog komplikovane procedure, istaknuto je između ostalog danas na okruglom stolu u Skupštini AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook