Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 23. 10. 2013. | Komentara: 0

Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, 23. oktobra, danas su potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović i delegacija GrO LSV Novi Sad koju su činili predsednik tog odbora Aleksandar Kravić i predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar položili venac na Spomen groblju.

LSV

Venac je položen u slavu i zahvalnost onima koji su se borili protiv fašista i domaćih izdajnika. Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine 23. oktobra 1944. godine, na dan kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, iz kojeg su se tada povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

(BILSV, 23. 10. 2013)



Događaji | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Zašto je kazna zatvora zamenjena novčanom kaznom za huligane povratnike?

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Marinika Tepić ukazala je danas da se u obrazloženju Predloga izmena krivičnog zakonika potkrala, verovatno, nenamerna greška koja je dovela u dilemu poslanike. Ona je zamolila ministarku pravde da odgonetne da li je u pitanju propust ili je došlo do promene kursa republičke vlade, naglasivši da u to sumnja.
Događaji | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Vladajuća većina odbila tri predloga zakona

Narodna poslanica LSV Marinika Tepić danas je predložila da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću i, na kraju, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava. Međutim, poslanici i poslanice vladajuće većine za to nisu imali sluha.
Događaji | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić i Keljević primili pančevačke osnovce

Povodom Međunarodnog dana demokratije, a u okviru „Nedelje parlamentarizma“, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić primila je učenike osnovnih škola iz Pančeva i novinarske sekcije pančevačkog udruženja „Prepoznaj u sebi“ i upoznala ih sa poslom i zaduženjima narodnih poslanika. Ovi učenici su posetili i Skupštinu grada Pančeva, gde su, između ostalih, razgovarali sa odbornikom LSV Vladanom Keljevićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook