Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)



Događaji | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast ponovo odbila pet zakonskih predloga LSV

Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić i Nada Lazić predložile su da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrsti pet izmena i dopuna zakona, što je vladajuća većina odbila. Tepić je četvrti put predložila izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, a drugi put je predložila dopunu Krivičnog zakona.
Događaji | Četvrtak, 22. 12. 2016. | Komentara: 0

Lazić: Kada će biti rešen problem državnih apoteka?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je danas Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) kakva je sudbina Apoteke Novi Sad i svih drugih državnih apoteka u Srbiji i kada će ona biti rešena.
Događaji | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u republičkom parlamentu Olena Papuga, obrazlažući uložene amandmane na Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, istakla je da brojno stanje određene porodice ne može da bude uslov za pretvaranje zajedničkih prostorija u stambenu jedinicu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook