Održana završna konvencija u Somboru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Održana završna konvencija u Somboru

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine održala je večeras u Somboru završnu predizbornu konvenciju. Na konvenciji su govorili predsednik LSV Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević i predsednik Saveta za decentralizaciju LSV Duško Radaković.

LSV

Govoreći na konvenciji Nenad Čanak je podsetio prisutne da su pre 20 godina, upravo u Somboru, pripadnici paravojne formacije „Vukašin Šoškoćanin“, naoružani do zuba, upali i prekinuli tribinu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

- Onda sam se zakleo da njih neće biti, a mi ćemo ostati – rekao je večeras Čanak. Lider LSV je ponovio i da će Liga nakon izbora okrenuti drugi list. Kako je najavio, glavno pitanje, koje će ligašice i ligaši postavljati jeste kakav je položaj Vojvodine, kako će on izgledati i gde su naše pare.
- Ako je potrebno menjati Ustav da bi se to ostvarilo, onda hajde da ga menjamo – rekao je Čanak.

(BILSV, 03.05.2012.)



Događaji | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 1

Beograđani neće decentralizaciju

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), postoje značajne razlike kada je u pitanju regionalna pripadnost građana. Najskloniji procesu decentralizacije i regionalizacije su stanovnici Vojvodine (26 odsto), zatim Centralne Srbije (12 odsto), a tek su na kraju Beograđani - njih osam odsto, piše list Danas.
Događaji | Sreda, 26. 10. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac prestonica banatskih militara

ZRENJANIN - Savet Mesne zajednice Tomaševac sinoć je na svečanoj sednici jednoglasno proglasio ovo mesto prestonicom banatskih militara i na ovaj način podsetio na ulogu koje je ovo mesto imalo u stvaranju istorije današnje Vojvodine.
Događaji | Nedelja, 23. 10. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Vasi Stajiću

NOVI SAD - Spomenik Vasi Stajiću, istaknutom srpskom piscu, filozofu i kulturnom radniku, otkriven je danas, na Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu. Spomenik su zajedno otkrili predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i unuk velikana Rastko Švalba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook