Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Petak, 23. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast ponovo odbila pet zakonskih predloga LSV

Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić i Nada Lazić predložile su da se na dnevni red sednice Skupštine Srbije uvrsti pet izmena i dopuna zakona, što je vladajuća većina odbila. Tepić je četvrti put predložila izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih, nacističkih i fašističkih oranizacija, zatim da se izmeni Zakon o igrama na sreću, da se uvrste i promene u Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, a drugi put je predložila dopunu Krivičnog zakona.
Događaji | Četvrtak, 22. 12. 2016. | Komentara: 0

Lazić: Kada će biti rešen problem državnih apoteka?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je danas Ministarstvo zdravlja i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) kakva je sudbina Apoteke Novi Sad i svih drugih državnih apoteka u Srbiji i kada će ona biti rešena.
Događaji | Sreda, 21. 12. 2016. | Komentara: 0

Ako grad želi lepu fasadu, mora i da je plati

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijademokrata Vojvodine u republičkom parlamentu Olena Papuga, obrazlažući uložene amandmane na Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, istakla je da brojno stanje određene porodice ne može da bude uslov za pretvaranje zajedničkih prostorija u stambenu jedinicu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook