Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Ono što se zaradi ovde, ovde mora i da ostane

PANČEVO - Moramo da formiramo jedan jak građanski blok u kome će postojati isti sistem vrednosti gde su svi ljudi jednaki i ono što se zaradi mora ovde i da ostane, poruka je Lige socijaldemokrata Vojvodine sa predizbornog skupa u Pančevu.

LSV

LSV smatra da će šansu da odlučujemo o svojim sudbinama dati novi Ustav.

- Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu, izvorne prihode i to garantovano Ustavom. To je ono što tražimo za Vojvodinu. Fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakoga čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku i zavičajnu pripadnost. Tačka. To je ono o čemu smo govorili pre 24 godine, pre 23, 20 godina, 15, deset, pet, pre dve godine, govorimo danas i govorićemo i nadalje – istakao je predsednik LSV Nenad Čanak na konvenciji u Pančevu.

(BILSV, 11.03.2014)



Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Intezivirati interparlamentarnu saradnju

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić istakla je da je na da Međuparlamentarnoj konferenciji postignut konsenzus po pitanju intenziviranja interparlamentarne saradnje, kako na bilateralnom novu, tako i šire, kako bi parlamentarci poslali jasnu poruku budućim korisnicima IPA fondova.
Događaji | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Neprecizni i netačni podaci u Izveštaju o budžetu APV

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Branislav Bogaroški ukazao je danas na neprecizne i netačne navode u izveštaju o izvršenju ovogodišnjeg budžeta. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine, prilikom rasprave o Izveštaju o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu u periodu januar - jun 2016. godine, istakao da je u delu koji se odnosi na Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ne precizira da će realizacija investicija biti vidljiva krajem godine, kao što je to bilo svih godina unazad.
Događaji | Utorak, 13. 09. 2016. | Komentara: 0

Nemačka podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji

BEOGRAD – Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su danas sa Mihelom Rotom, držanim ministrom za Evropu Ministarstva spoljnih poslova SR Nemačke, koji boravi u poseti Beogradu. Sagovornici su se složili da parlamentarna diplomatija, regionalna saradnja i saradnja sa nevladinim i civilnim sektorom imaju ključnu ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook