Počela rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Račkog

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

Počela rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Račkog

PETROVARADIN – Izgradnja nove kanalizacije i rekonstrukcija stare kanalizacione mreže u Ulici Račkog u Petrovaradinu počela je danas, a kako je najavljeno, radovi bi trebalo da budu završeni za oko 70 dana.

LSV

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je danas obišao radove, izjavio je da je izgradnja nove i obnove stare kanalizacione mreže u ovom delu Petrovaradina "posao koji je najavljen", te da će se u narednom periodu u Petrovaradinu otvoriti još nekoliko gradilišta.

– Mnogi su pričali kako smo obećavali radove zbog predizborne kampanje, ali su ti radovi počeli, kao što će početi i svi drugi iz nadležnosti "Vodovoda i kanalizacije" koje smo najavili tokom prethodnog perioda – poručio je Jovanović. On je podsetio da će uskoro početi izgradnja kanalizacije u Sadovima, ali i rekonstrukcija kanalizacione mreže u delu Šenoine i u Štrosmajerovoj ulici, dok je ovogodišnjim planom investicija predviđena gradnja kanalizacije u delu Trandžamentske ulice.

– Tokom ove godine očekuje nas i rekonstrukcija vodovodne mreže u Petrovaradinu, koja je u veoma lošem stanju. Mislimo na sve građane Novog Sada, a radovi na obnovi komunalne infrastrukture se obavljaju u svim delovima grada – kazao je Jovanović. Izgradnjom nove kanalizacije u Ulici Račkog, oko 80 kuća će biti priključeno na kanalizacionu mrežu, a direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac podvlači da će se svi problemi rešavati sistemski.

– Petrovaradin ima jednu od najstarijih kanalizacionih mreža u gradu, a jedan deo uopšte i nema infrastrukturu, odnosno nema kanalizaciju. Kada se postavljala kanalizaciona mreža u ovom delu grada, nije se radilo planski i mi to moramo da ispravimo. Samo sistemski možemo rešiti problem kanalizacije – objasnio je Bjelajac. Prema njegovim rečima, izgradnja kanalizacije sledi i u naselju Sadovi, gde će radove finansirati novosadsko preduzeće.

- Prvo ćemo krenuti da radimo kanalizaciju u onim ulicama gde su imovinsko-pravni odnosi jasni - zaključio je Bjelajac. Izgradnja i rekonstrukcija kanalizacione mreže u Ulici Račkog košta oko 25 miliona dinara, a izvođač je "Projektomontaža".

(BILSV, 07. 06. 2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook