Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac obišli su danas radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Lasla Gala, najavivši tom prilikom najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća u poslednjih nekoliko godina.

Vovod

Kako je tom prilikom istaknuto, ove godine investicije u vodovodnu i kanalizacionu mrežu premašiće 2,7 milijardi dinara.
– Izgradnja, rekonstrukcija i održavanje komunalnog sistema predstavljalo je jedan od prioriteta koja je ova gradska vlast imala tokom prethodne četiri godine. Grad je uložio velika sredstva u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Početkom radova u Ulici Lasla Gala i zamenom vodovodnih i kanalizacionih cevi počinje najveći investicioni ciklus u novijoj istoriji "Vodovoda i kanalizacije" - izjavio je Jovanović. Dodao je da je novosadsko preduzeće uspelo da izdvoji preko 720 miliona dinara za ovu godinu, dok je u gradskom budžetu predviđeno više od 420 miliona dinara za investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.
– Narednih nekoliko godina očekuje nas mnogo radova. Samo od Evropske investicione banke izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara za radove koji će se obavljati u narednom periodu – najavio je Jovanović. Direktor JKP "Vodovod i kanalizacij" Branko Bjelajac kazao je da problem vodovodne i kanalizacione infrastrukture ne predstavlja samo starost mreže, već i širenje grada, pa tako postojeća mreža ne može da izdrži nove, veće kapacitete.
– Moramo da proširimo postojeću mrežu, kako bi sistem mogao normalno da funkcioniše – zaključio je Bjelajac. Pored radova u Ulici Lasla Gala, radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" počeli su radove u ulicama Aleksa Šantića i Arse Teodorovića, dok će narednih dana početi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Antona Čehova, potom kanalizacione mreže u Štrosmajerovoj i delu Šenoine ulice. Obnova vodovodne mreže treba da počne u ulicama Save Vukovića, Nikolajevskoj, Milana Glumca i Laze Nančića.

(BILSV, 21. 03. 2012.)







Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook