Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

LSV

- Mislim da će ova Pokrajinska vlada biti rekorder u nekim stvarima, između ostalog u otvaranju muzeja. Prošle godine je otvoren Muzej tekozvanog prisajedinjenja koji se nije baš proslavio previše, jer to što oni imaju da predstave je nesporno istorijski artifakt, ali je to bio deo Muzeja Vojvodine, gde i pripada. Očigledno je postojao jedan politički pritisak i ideja da se zbog nekih razloga oformi to, a kako možemo da prosudimo izgleda da imamo novi politički razlog zašto treba da ovo da uradimo – kazao je Jovanović.

Kao razlog što poslanici LSV nisu podržali osnivanje „Muzeja 20 21“ on je naveo što je, na osnovu materijala koji im je bio dostupan, nejasno šta će biti sa Studijom M. Izrazio je bojazan i šta će se dogoditi ako ovaj studio, vrlo važan kulturni prostor u Vojvodini i Srbiji, postane deo novog muzeja, čije rukovodstvo koje neće imati dovoljno sluga, snage i volje da se njime adekvatno bavi.

Jovanović je zamerio i što u obrazloženju nije detaljnije navedeno šta znači da će se muzej baviti „otvorenim privatnim životom“. Kako je rekao, muzeji o svakodnevnom životu značajnih ličnosti postoje, ali ne i oni koji se bave privatnim životom u širokom smislu. 

(SzILSV, 22.12.2019)
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook