Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Poštovanju ljudskih prava u zdravstvu posvetiti više pažnje

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga ocenila je danas da je problem poštovanja ljudskih prava u zdravstvu alarmantan i da mu treba posvetiti veću pažnju.

LSV

Govoreći o amandmanu koji je poslanička grupa LSV podnela na član 3. Predloga zakona o pravima pacijenata, a koji nije usvojen, Papuga je istakla da bi se njegovim prihvatanjem ispoštovala i prava pacijenata da mogu da biraju gde će se lečiti, ko će ih lečiti, što bi, po njenim rečima, moglo zaustaviti i korupciju. Zbog toga je ona pozvala Ministarstvo zdravlja i nadležni odbor da ponovo razmotre svoju odluku, ističući da je više poslanika reagovalo što ovaj amandman nije usvojen.

Papuga je istakla i da su poslanici LSV podneli amandman na član 12, kojim su zatražili da se ovaj član dopuni, te da se pored prava na slobodni izbor predloženih medicinskih mera uvrsti i pravo na prihvatanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog postupka.

(BILSV, 20.05.2013)



Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Marton otvorio izložbu plakata protiv nasilja nad ženama

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova iz Novog Sada Vesna Šijački i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić, otvorili su sinoć u holu KC Zrenjanina izložbu "Plakatima protiv nasilja nad ženama", u sklopu koje je izloženo 19 plakata na temu borbe protiv nasilja nad ženama.
Događaji | Sreda, 12. 10. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio klime policiji

NOVI SAD - Policijska uprava u Novom Sadu zaposlila je deset novih ljudi, što bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi ispred šalter sala za vađenje ličnih dokumenata, rečeno je tokom današnje posete predsednik Skupštine grada Aleksandra Jovanovića Novosadskoj policiji. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook